İsmail Okar acil durum da yapılması gerekenler ve AFAD gönülülüğü hakkında bilgi verdi.

İsmim İsmail Okar Kocaeli Acil Hizmetler başkanlığında 112 ambulans sürücüsü olarak görev yapmaktayım
2014 yılında Kocaeli İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde Kandıra da su kazaları önleme projesinde görev yapan arkadaşlarımızla başladı arkadaşlarımızın yapmış olduğu operasyonu gördüm
Daha sonra araştırdım ki burada görev yapan arkadaşlarımızın tamamı da gönüllü olarak aktif oluyorlarmış bu süreci araştırırken İç İşleri Bakanlığına bağlı AFAD Afet Ve Acil Durum Daire Başkanlığı’nın gönüllülük projesini gördüm buraya başvurularımı yaptım kabul oldu gönüllülük projesi de bu süreçle başlamış oldu.
Afet Ve Acil Durum Başkanlığı Tarafından uzaktan eğitimler var. Şu anda 2 kademe olur ip tekniklerine kadar ve afet bilinci eğitimine kadar eğitimlerimizi tamamladık.
Afad’ın gönüllülük projesi haricinde Sakarya afad il müdürlüğü ile protokolü olan Genel Merkezi Sakaryada olup 5 ilde şubesi olan Afet Gönüllüleri derneğimiz bulunmakta (AFGD) Bir çok arkadaşımız da katılım sağladılar ve ortaklaşa yürüttüğümüz eğitimlerde dernek ve Afad’la birlikte Çalışmalar yapıyoruz.
Görev sürecinde Gebze Kuzey Marmara Otoyolundaki malum inşaattaki kaza, Kartal da ki malum göçen bina da görev aldım. Düzce’de ki sel FELAKETİN, Fabrika yangınlarında, kurtarma operosyonlarında görev almış bulunmaktayım.
Afet çantamızı hazırlamamız gerekiyor. Olası bir afet sonrası bizlere 72 saat yardım gelmeye bilir çünkü bölgedeki herkez afet zede. Afet çantamızı içerisinde doğal afetlerde bildiğiniz üzere su sıkıntısı olacağından bol miktarda su bulunmalıdır. Gıda yardımı gelemeyeceği için proteini çok yüksek yiyecekler barındırmamız gerekiyor. Yedek elbiseler, önemli evraklar tapu, kimlik, pasaport gibi resmi evraklarımın bir tane fotokopilerini katmalıyız. Hava şartlarına uygun yedek elbiselerimiz. Akşam karanlıkta kullanacak olduğumuz fener ve yedek pil, ufak bir kesici bıçak, bu tür envanterleri çantamıza katmalıyız, olası bir durumda acil çıkıştan sonra çantamızı alıp güvenli toplanma alanına giderek, bu çantayı kullanıyoruz.’’ Diye bilgi verdi.
Afet çantası içersin de bulunanlar
Bol miktarda su,
konserve yiyecekler, Yedek elbiselerimiz
ilk yardım çantası, kuru gıdalar
Çakı, kibrit, kullanmak zorunda olduğumuz ilaçlar, el feneri, radyo, çeşitlerinden, kuru gıdalar, bisküvi, çikolata çeşitlerinden bulundurmalıyız.
Tüm halkımızın vatandaşımızın deprem çantasını bulundurmasını önemle rica ederiz.